Atwater Place

With sweeping views of the Willamette river and Mt. Hood, this Atwater Place condo was designed with a balance of minimalism and livability in mind. A complete kitchen remodel brought a dark interior kitchen to the light and a full furnishings package welcomed Los Angeles transplants home to their new modern and bright residence. Our clients, a retired camera operator for both feature films and television and a producer/production manager on numerous television series including Weeds and The Middle, relocated from their traditionally-styled LA bungalow to Portland in the Summer of 2014. The couple sought a design departure from their long-term California residence and a fresh start for their new life in the South Waterfront.

With only two pieces of sentimental furniture and a handful of artwork included in the plan, we set out to create a comfortable and clean-lined furnishings package complimenting the broad southeast views. Organically shaped upholstery pieces juxtaposed with angular steel and wood tables create a soft balance in the open floor plan. Several custom pieces, including a dining table designed by our studio and a custom hand-blown glass chandelier crafted by Scott Schiesel with Lightlite compliment timeless pieces from Knoll, Herman Miller, and B&B Italia.

The kitchen is designed to reflect light and create brilliance in a space that is otherwise naturally dark. A material balance of stainless steel, back painted glass, quartz composite, lacquer, and mirror all play their part in creating a vibrant cooking environment. We collectively decided to forgo the traditional island pendant for a linear commercial fixture that provides tremendous light to the prep surface and creates an unexpected architectural element. The mirrored prep island creates the illusion of open space while concealing casework and wine storage on the working side of the kitchen.

It is worth noting that this project was designed and installed almost entirely while our clients were still living in LA and wrapping up professional obligations and selling their home. This afforded us the tremendous opportunity to send our clients to showrooms not available in Portland to view key pieces before final specification. Textiles and finish samples were approved via mail and communication took place over e-mail, telephone, and an occasional office visit. This unique process lead to a successful result and a beautifully balanced living environment.

Modernes Arbeitszimmer mit weißer Wandfarbe, braunem Holzboden und Einbau-Schreibtisch in Portland —  Houzz
Ähnliche Fotosammlungen:
Zu diesem Foto wurden keine Fragen gestellt

Was Houzz-User dazu sagen:

lakeside11419
lakeside11419 hat dies zu Margaret’s Office hinzugefügt26. Apr. 2019

This is BEAUTIFUL. IKEA has these kinds of cabinets with legs.

mariangeles_fernandez11
Mara Fernandez hat dies zu Ideas de mariangeles_fernandez11 hinzugefügt28. Aug. 2018

Cajas, algún libro sobre la televisión

millyjoyner
millyjoyner hat dies zu den hinzugefügt19. Aug. 2018

idea for storage instead of built-in? If H doesn't use her dresser, then perhaps we can use it in the den/office with built-in desk or and shelving around it?

Fotos im Projekt Atwater Place

Nutzern gefallen auch folgende Fotos:
Baycrest Prairie Style
Atwater Place
Farm Lane
Scandinavian Home Office & Library
Casa Del Lago
STRATFORD CREEK RESIDENCE
Fresh Contemporary
Atwater Place
Arbeitszimmer mit ähnlichen Farben
Crosby Street
Bloomington New Home Construction
Westmead Putney
New Home in Bay Colony - Virginia Beach
Vitsœ, Regalsystem 606 von Dieter Rams
Modern Farmhouse - Parade of Homes 2018
House of Colour
Santa Maria
Deutschland
Mein Benutzererlebnis mit Cookies anpassen

Indem Sie weiterhin auf der Website surfen bzw. die App nutzen, stimmen Sie der Verwendung von Cookies und von ähnlichen Verfahren der Houzz Gruppe zur Verbesserung der Produkte, Dienstleistungen, zur Darstellung von relevanten Inhalten und um das Nutzererlebnis anzupassen, zu. Mehr erfahren.