Houzz Logo Print
Großer Moderner Flur mit grauer Wandfarbe, hellem Holzboden und braunem Boden in Sonstige
Timothy James Interiors
Timothy James Interiors
Durchschnittliche Bewertung: 4.8 von 5 Sternen12 BewertungenProfil ansehen

Concealed under-stair cloakroom

FAMILY HOME IN SURREY The architectural remodelling, fitting out and decoration of a lovely semi-detached Edwardian house in Weybridge, Surrey. We were approached by an ambitious couple who’d recently sold up and moved out of London in pursuit of a slower-paced life in Surrey. They had just bought this house and already had grand visions of transforming it into a spacious, classy family home. Architecturally, the existing house needed a complete rethink. It had lots of poky rooms with a small galley kitchen, all connected by a narrow corridor – the typical layout of a semi-detached property of its era; dated and unsuitable for modern life. MODERNIST INTERIOR ARCHITECTURE Our plan was to remove all of the internal walls – to relocate the central stairwell and to extend out at the back to create one giant open-plan living space! To maximise the impact of this on entering the house, we wanted to create an uninterrupted view from the front door, all the way to the end of the garden. Working closely with the architect, structural engineer, LPA and Building Control, we produced the technical drawings required for planning and tendering and managed both of these stages of the project. QUIRKY DESIGN FEATURES At our clients’ request, we incorporated a contemporary wall mounted wood burning stove in the dining area of the house, with external flue and dedicated log store. The staircase was an unusually simple design, with feature LED lighting, designed and built as a real labour of love (not forgetting the secret cloak room inside!) The hallway cupboards were designed with asymmetrical niches painted in different colours, backlit with LED strips as a central feature of the house. The side wall of the kitchen is broken up by three slot windows which create an architectural feel to the space.

Zu diesem Foto wurden keine Fragen gestellt

Sie haben eine Frage zu diesem Foto? Fragen Sie unsere Community.
Was Houzz-User dazu sagen
José Uriburu hat dies zu José's Ideas hinzugefügt12. Mai 2024

Me gustaría hacerlo abajo de la escalera de mi casa.

Deutschland
Mein Benutzererlebnis mit Cookies anpassen

Houzz nutzt Cookies und ähnliche Technologien, um Ihre Benutzererfahrung zu personalisieren, Ihnen relevante Inhalte bereitzustellen und die Produkte und Dienstleistungen zu verbessern. Indem Sie auf „Annehmen“ klicken, stimmen Sie dem zu. Erfahren Sie hierzu mehr in der Houzz Cookie-Richtlinie. Sie können nicht notwendige Cookies über „Alle ablehnen“ oder „Einstellungen verwalten“ ablehnen.