Houzz Logo Print
  1. Häuser
  2. Merkmale: Hanglage

Kleine Hanghäuser Ideen und Design

Dance StudioDance Studio
DLH IncDLH Inc
Kleines Modernes Hanghaus in Seattle
Cliff HouseCliff House
Flavin ArchitectsFlavin Architects
Devereux Beach House Our client presented Flavin Architects with a unique challenge. On a site that previously hosted two houses, our client asked us to design a modestly sized house and separate art studio. Both structures reduce the height and bulk of the original buildings. The modern concrete house we designed is situated on the brow of a steep cliff overlooking Marblehead harbor. The concrete visually anchors the house to stone outcroppings on the property, and the low profile ensures the structure doesn’t conflict with the surround of traditional, gabled homes. Three primary concrete walls run north to south in parallel, forming the structural walls of the home. The entry sequence is carefully considered. The front door is hidden from view from the street. An entry path leads to an intimate courtyard, from which the front door is first visible. Upon entering, the visitor gets the first glimpse of the sea, framed by a portal of cast-in-place concrete. The kitchen, living, and dining space have a soaring 10-foot ceiling creating an especially spacious sense of interiority. A cantilevered deck runs the length of the living room, with a solid railing providing privacy from beach below. Where the house grows from a single to a two-story structure, the concrete walls rise magisterially to the full height of the building. The exterior concrete walls are accented with zinc gutters and downspouts, and wooden Ipe slats which softly filter light through the windows.
NI03 Sanierung Altstadthaus SpeyerNI03 Sanierung Altstadthaus Speyer
Mattis Krebs ArchitekturMattis Krebs Architektur
Kleines, Zweistöckiges Klassisches Hanghaus mit grauer Fassadenfarbe, Ziegeldach und rotem Dach in Sonstige
Holzhaus Hagen: Nachhaltigkeit auf StelzenHolzhaus Hagen: Nachhaltigkeit auf Stelzen
Siepmann-Holzbau GmbHSiepmann-Holzbau GmbH
Das Holzhaus in Hagen wurde gemeinsam mit den beiden späteren Bewohnern entwickelt und exakt auf deren Bedürfnisse zugeschnitten. Das Haus ist zwar größer als ein Tiny House, bleibt aber mit 100 Quadratmetern Wohnfläche deutlich unter der klassischen Einfamilienhausgröße. Kurze Wege und praktische Raumaufteilungen waren den Eigentümern sehr wichtig.
Cliff HouseCliff House
Flavin ArchitectsFlavin Architects
Devereux Beach House Our client presented Flavin Architects with a unique challenge. On a site that previously hosted two houses, our client asked us to design a modestly sized house and separate art studio. Both structures reduce the height and bulk of the original buildings. The modern concrete house we designed is situated on the brow of a steep cliff overlooking Marblehead harbor. The concrete visually anchors the house to stone outcroppings on the property, and the low profile ensures the structure doesn’t conflict with the surround of traditional, gabled homes. Three primary concrete walls run north to south in parallel, forming the structural walls of the home. The entry sequence is carefully considered. The front door is hidden from view from the street. An entry path leads to an intimate courtyard, from which the front door is first visible. Upon entering, the visitor gets the first glimpse of the sea, framed by a portal of cast-in-place concrete. The kitchen, living, and dining space have a soaring 10-foot ceiling creating an especially spacious sense of interiority. A cantilevered deck runs the length of the living room, with a solid railing providing privacy from beach below. Where the house grows from a single to a two-story structure, the concrete walls rise magisterially to the full height of the building. The exterior concrete walls are accented with zinc gutters and downspouts, and wooden Ipe slats which softly filter light through the windows.
Cliff HouseCliff House
Flavin ArchitectsFlavin Architects
Devereux Beach House Our client presented Flavin Architects with a unique challenge. On a site that previously hosted two houses, our client asked us to design a modestly sized house and separate art studio. Both structures reduce the height and bulk of the original buildings. The modern concrete house we designed is situated on the brow of a steep cliff overlooking Marblehead harbor. The concrete visually anchors the house to stone outcroppings on the property, and the low profile ensures the structure doesn’t conflict with the surround of traditional, gabled homes. Three primary concrete walls run north to south in parallel, forming the structural walls of the home. The entry sequence is carefully considered. The front door is hidden from view from the street. An entry path leads to an intimate courtyard, from which the front door is first visible. Upon entering, the visitor gets the first glimpse of the sea, framed by a portal of cast-in-place concrete. The kitchen, living, and dining space have a soaring 10-foot ceiling creating an especially spacious sense of interiority. A cantilevered deck runs the length of the living room, with a solid railing providing privacy from beach below. Where the house grows from a single to a two-story structure, the concrete walls rise magisterially to the full height of the building. The exterior concrete walls are accented with zinc gutters and downspouts, and wooden Ipe slats which softly filter light through the windows.

Kleine Hanghäuser Ideen und Design

1
Deutschland
Mein Benutzererlebnis mit Cookies anpassen

Houzz nutzt Cookies und ähnliche Technologien, um Ihre Benutzererfahrung zu personalisieren, Ihnen relevante Inhalte bereitzustellen und die Produkte und Dienstleistungen zu verbessern. Indem Sie auf „Annehmen“ klicken, stimmen Sie dem zu. Erfahren Sie hierzu mehr in der Houzz Cookie-Richtlinie. Sie können nicht notwendige Cookies über „Einstellungen verwalten“ ablehnen.