Vanguarda Architects

Pool House (2010)
Project and Works Management

Location Los Castores I, Nordelta, Tigre, Buenos Aires, Argentina
Total Area 457 m²
Photo Luis Abregú


Pool House>
Principal> Arq. Alejandro Amoedo
Lead Designer> Arq. Lucas D’Adamo Baumann
Project Manager> Hernan Montes de Oca
Collaborators> Federico Segretin Sueyro, Luciana Flores, Fausto Cristini

The main condition suggested by the owner for the design of this permanent home was to direct the views to the vast lagoon that is on the rear façade of the land.
To this end, we designed an inverted L layout, withdrawing the access to the house towards the center of the lot, allowing for wider perspectives at the rear of the lot and without limits to the environment.
Aligned on the front façade are the garages, study, toilet and service rooms: laundry, pantry, one bedroom, one bathroom and the barbecue area.
This geometry created a long path towards the entrance of the house, which was designed by combining vehicle and pedestrian access.
The social areas are organized from the access hall around an inner yard that integrates natural light to the different environments. The kitchen, the dining room, the gallery and the sitting room are aligned and overlooking the lagoon. The sitting room has a double height, incorporating the stairs over one of the sides of the inner yard and an in-out swimming pool that is joined to the lake visually and serves as separation from the master suite.
The upper floor is organized around the double-height space, also benefiting from the views of the environment, the inner yard and the garden. Its plan is made up of two full guest suites and a large study prepared for the owners’ work, also enjoying the best views of the lagoon, not just from its privileged location in height but also from its sides made of glass towards the exterior and towards the double height of the sitting room.

Modernes Haus mit Holzfassade in Sonstige —  Houzz
Ähnliche Fotosammlungen:
Zu diesem Foto wurden keine Fragen gestellt

Was Houzz-User dazu sagen:

webuser_104099032
Sarah Hachmann hat dies zu flachdach haus hinzugefügt2. April 2019

https://www.houzz.de/pro/vanguardaarchitects

flooways
flooways hat dies zu Extérieur LaCiotat hinzugefügt16. September 2018

Idée pour la continuité de l'escalier

drhefkey
Daniel Hefkey hat dies zu Driveway lighting hinzugefügt20. April 2018

here is another variation where you have them with very little profiling and very subdued lighting

Fotos im Projekt Pool House

Deutschland
Mein Benutzererlebnis mit Cookies anpassen

Indem Sie weiterhin auf der Website surfen bzw. die App nutzen, stimmen Sie der Verwendung von Cookies und von ähnlichen Verfahren der Houzz Gruppe zur Verbesserung der Produkte, Dienstleistungen, zur Darstellung von relevanten Inhalten und um das Nutzererlebnis anzupassen, zu. Mehr erfahren.