Houzz Logo Print

Upper West Side Combo

The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.

Moderner Flur mit weißer Wandfarbe und hellem Holzboden in New York —  Houzz
Ähnliche Fotosammlungen:
Zu diesem Foto wurden 8 Fragen gestellt

Was Houzz-User dazu sagen:

vanessa_sison
Vanessa Sison hat dies zu Lighting hinzugefügt21. März 2022

Wall Grazing: The light on the the walls and ceiling really highlight the hallway in this image. In a way it helps guide the person in the room and connects the two rooms which bring them together.

nataliehalsey
Natalie Halsey hat dies zu MASTERBATH hinzugefügt16. Januar 2022

Reveals: where ceiling drywall stops short of meeting wall creating an opportunity for lighting that looks like a skylight.

soccerfreak
soccerfreak hat dies zu Sunset House hinzugefügt5. Oktober 2021

passageway ceiling lighting for Sunset

Fotos im Projekt Upper West Side Combo

Flure mit ähnlichen Farben
Etagères d'exposition
Recibidor | Reforma de piso en Poblenou (Barcelona)
HAMPTON PROJECT
Mid-Century Renewal
春日部の住宅
chanoinesse
Canterbury
Caracas Dining Table
Deutschland
Mein Benutzererlebnis mit Cookies anpassen

Houzz nutzt Cookies und ähnliche Technologien, um Ihre Benutzererfahrung zu personalisieren, Ihnen relevante Inhalte bereitzustellen und die Produkte und Dienstleistungen zu verbessern. Indem Sie auf „Annehmen“ klicken, stimmen Sie dem zu. Erfahren Sie hierzu mehr in der Houzz Cookie-Richtlinie. Sie können nicht notwendige Cookies über „Einstellungen verwalten“ ablehnen.